Londons nye hoteller i 2018!

 

Dersom du planlegger en tur til London i 2018 vil det finnes mange nye hotell å sjekke ut. Det er blitt populært å skape liv i gamle ærverdige bygg og gjøre de om til små eller større hoteller. To av Londons mest kjente bygg som Great Scotland Yard og Old Tower Bridge Magistrates Court blir forvandlet om til to spennende hoteller. Her er listen over 8 nyåpninger verdt å sjekke ut.

Kettners Townhouse.jpg

Kettner´s Townhouse
Først ut i år er Soho House sitt nye hotell Kettner´s Townhouse i Soho som åpner i januar. I et historisk bygg har de innredet med 33 hotellrom inspirert av 1920-tallet, en champagne bar og restaurant. Perfekt beliggenhet og garantert intim og koselig atmosfære.

Åpner: Januar 2018
Webside: http://www.kettnerstownhouse.com/hotel
Tips: Champagne baren

Copyright: Kettner´s Townhouse by Soho House 

Copyright: Kettner´s Townhouse by Soho House 

The Principal Hotel .jpg

The Principal
En av de store åpningene i år er The Principal i Bloomsbury. Denne ærverdige bygningen fra 1898 tidligere kjent som Hotel Russell bygget av arkitekten Charles Fitzroy Doll gjenåpnes i sin pomp og prakt med 334 rom og suiter, designet av Tara Bernerd & Partners og Russell Sage Studio. Kunstneren Henry Charles Fehr har laget skulpturer av 4 britiske dronninger som er å finne over hovedinngangen: Elizabeth I, Mary II, Anne og Victoria. De fire suitene på hotellet blir også oppkalt etter dem. Hotellet åpner i mai til britisk glamour og luksus på sitt beste. 
Åpner: Mai 2018
Webside: https://www.phcompany.com/principal/london-hotel/
Tips: Besøk hotellets Palm Court

Copyright: https://www.phcompany.com/principal/

Copyright: https://www.phcompany.com/principal/

The Standard Hotel London.jpg

The Standard London
En av mine favorittkjeder The Standard åpner hotell på King´s Cross. Med 270 rom og suiter er det første gang boutiquehotellkjeden åpner et hotell utenfor USA. De øverste etasjene på hotellet er kledd i metall og glass og en utvendig heis tar gjestene opp til 8.etasje. 
Åpner: Sommeren 2018
Webside: http://www.standardhotels.com (ingen info på nettsiden om når hotellet åpner)

Bankside Hotel mezzanine_lobby.jpg

Bankside Hotel
Med sine 161 rom åpner Bankside Hotel i nærheten av Blackfriars Bridge. Et ultramoderne hotell med fokus på kreativitet og kunst innredet av interiørdesigner Dayna Lee. Hotellet har Tate Modern og Hayward Gallery som naboer og har også sitt eget galleri. 
Åpner: Sommeren 2018
Webside: http://www.banksidehotel.com
Tips: Hotellets utendørs terrasse
 

LÓscar London.jpg

Et hotell jeg virkelig gleder meg til er åpningen av L’Oscar i mars. Hotellet blir innredet av den kjente franske interiørdesigneren Jacques Garcia som står bak Hôtel Costes i Paris, NoMad i New York og La Mamounia i Marrakech. Disse hotellene oser av overdådig, rik, sexy atmosfære og egenart og jeg har derfor store forventninger til dette hotellet. Det blir en konvertering av den tidligere baptistkirken på Southampton Row. Ikke rart konseptet er basert på ”Sinners & Saints”.
Åpner: Mars 2018
Webside: https://www.loscar.com
Tips: Hotellets restaurant The Baptist   

Copyright: The Dixon

Copyright: The Dixon

The Dixon
Det historiske bygget til Old Tower Bridge Magistrates Court blir forvandlet til et 193 roms boutique hotell. Hotellet får navn The Dixon (medlem av Autograph Collection) som er etter John Dixon Butler, arkitekten bak bygget fra 1905. Hotellet blir innredet med gammelt og nytt, en god blanding av antikk- og moderne designmøbler og kunst fra lokale kunstnere. Courthouse Café gjenspeiler bygningens fortid hvor rettsalen var. 
Åpner: September 2018
Webside: https://www.thedixon.co.uk
Tips: Courthouse Café
 

Copyright: https://www.vintryandmercer.com/gallery/

Copyright: https://www.vintryandmercer.com/gallery/

Vintry & Mercer
Hotellet åpner i mars ved Garlick Hill (the City), nær Themsen. Teamet bak Ampersand Hotel åpner 92 rom og suiter, restaurant, takterrasse og treningsstudio. Med inspirasjon fra det tidligere handelskvarteret hotellet ligger i, vil interiøret bære preg av materialvalg som plysj, fløyelsgardiner, skreddersydde tekstiler og lær. Navnet er inspirert av den historiske handelen som foregikk i området – Vintry referer til vinkjøpmennene og Mercer til tekstilforhandlerne. 
Åpner: Mars 2018
Webside: https://www.vintryandmercer.com
Tips: Mercer Roof Terrace med utsikt over St. Pauls katedral

Image courtesy of Vintry and Mercer

Image courtesy of Vintry and Mercer

Image courtesy of EPR Architects

Image courtesy of EPR Architects

Great Scotland Yard Hotel
Det tidligere hovedkvarteret til Metropolitan Police i Whitehall, Great Scotland Yard blir forvandlet til et hotell og åpner sent 2018. Dette er et av de mest prestisjefylte prosjektene i London. Dessverre finnes det lite informasjon, men det vi vet er at det blir et luksuriøst 153-roms boutiquehotell som åpner i den betydningsfulle Edwardian bygningen. 
Åpner: siste kvartal 2018
Webside: http://www.twenty14holdings.com/great-scotland-yard

 

Siri startet i restaurantbransjen allerede som 16-åring og fortsatte innen hotell da hun var ferdig med videregående. Siri har over 20 års erfaring fra ulike lederstillinger i hotellbransjen, blant annet Grand Hotel i Oslo. Der var hun hotellsjef i fire år og stod bak konseptet Ladies Floor. Deretter ble hun prosjektleder og konseptutvikler for hotellet THE THIEF på Tjuvholmen. Det ble hennes største prosjekt noensinne. Fra 2014 til 2016 jobbet hun som kommunikasjonssjef for THE THIEF og Tjuvholmen. Men januar 2016 startet Siri selskapet Story Days. Som rådgiver og prosjektleder, hjalp hun kunder med helhetlige strategier, konsepter og løsninger innen kommunikasjon, markedsføring og PR. Siden oktober 2017 har hun påtatt seg oppgaven om å være med å utvikle to av Norges mest spennende hotellprosjekter, Amerikalinjen ( åpner 15.mars 2019) og Sommerro (åpner våren 2021) , begge i Oslo. De neste årene skal hun ha full fokus på konseptutvikling og branding for de to nye hotellene, samt ivareta posisjonen til THE THIEF.  Som hobby skriver hun om hoteller hun har besøkt eller vil besøke, og følger du Siri her, på Facebook eller Instagram vil du garantert få gode hotelltips!