Det nærmeste du kommer paradis....

Vil du tilbringe ferien på en øde øy, hvor romantikken blomstrer og så langt unna en stressende hverdag som mulig? Da er det nærmeste man kommer paradis Conrad Rangali Island! 

Conrad Rangali Island Beach.jpg

Maldivene er paradisøyer med kritthvite strender, grønne palmer og vakre, turkise laguner i Det Indiske Hav, og ikke nok med det en reise hit byr på fargesprakende opplevelser under havflaten. Glem skoene hjemme, her er det sand mellom tærne, palmesus og parasolldrinker som gjelder. Paradis er innen rekkevidde.  

Du kan dra på ferie til Maldivene året rundt. Med et tropisk klima, ligger temperaturen alltid mellom 27-30 grader. Vi bestemte oss for ”off-season” i juli hvor vi opplevde monsunregnet. Det var varmt og fuktig, og vi hadde noen dager med regn, men det var mest om natten. Stort sett våknet vi til blå himmel og sol, og når det hadde regnet var luften frisk og klar! Hotell-og flypriser er noe helt annet på sommeren og man kan garantert få noen gode kupp fra april til oktober. Høysesong er fra desember til april på grunn av det mer tørre klimaet.

Four Seasons har store flotte hotellrom. Det er veldig varmt i juli, så det beste er hotellets bassenganlegg med egne cabanas. 

Four Seasons har store flotte hotellrom. Det er veldig varmt i juli, så det beste er hotellets bassenganlegg med egne cabanas. 

Det tar tid å reise til Maldivene og du må beregne en reisetid på mellom 12-15 timer for de raskeste flyvningene. Vi kombinerte en ferie på Maldivene med et stopp i Dubai. Der bodde vi i to netter på Four Seasons Jumeirah Beach som er virkelig et hotell i verdensklasse. Vi storkoste oss på favorittrestaurantene Coya (ved siden av hotellet) og Le Petit Maison i Financial District hvor også et helt fantastisk Four Seasons har åpnet. 

Ankomsthallen på Malé hvor Conrad Rangali Resort har en egen ventelounge. Vi ble godt ivaretatt før vi skulle ombord i sjøflyet som skulle ta oss til øya. 

Ankomsthallen på Malé hvor Conrad Rangali Resort har en egen ventelounge. Vi ble godt ivaretatt før vi skulle ombord i sjøflyet som skulle ta oss til øya. 

Vi booket turen vår via Select Collection hos en av Norges beste reiserådgivere, Dag Åge Karlsen. Han kan alt om øyene og hvilke hoteller som er best til det formålet man har med ferien. Makan til god service og kunnskap skal du lete lenge etter, dette er også en av grunnene til at reisebyråene overlever. Folk vil fortsatt ha gode råd og personlig service når man skal velge reisemål man ikke er godt kjent med, eller vil at noen skal sy sammen den beste reisen for deg.

Conrad Rangali Resort består av to øyer som er forbundet med en bro. 

Conrad Rangali Resort består av to øyer som er forbundet med en bro. 

Maldivene er kjent som selve ikonet av reisemål for bryllups-og luksusreiser. De fleste tenker stive priser og helt uoppnåelig når øyparadiset blir nevnt. Men Maldivene er ikke lenger forbeholdt dem som ferierer med supertykk lommebok. Flere koselige og billige gjestehus har åpnet på de bebodde øyene. Reiser man off-season og ikke har for store krav til standard så kan man finne gode tilbud som også oppleves som ”value for money”. Flere flyselskap har etablert gunstige ruter til hovedstaden Malé og stadig flere gjestehus og kreative bosteder dukker opp. Airbnb leier ut flere perler til under 1000 kr natten. Atmosfæren er spesiell og behagelig der luksus er i fokus, men naturen utenfor er jo like vakker nesten uansett hvor man bor på disse øyene. Og det aller mest unike er det krystallklare vannet.

Eksepsjonelt god service på Emirates! 

Eksepsjonelt god service på Emirates! 

Vi fløy med Emirates til Dubai og videre fra Dubai til Malé. Det var en fantastisk fin opplevelse og vi var heldige og ble oppgradert. Du vet du ikke reiser på business veldig ofte når du ikke sover 1 minutt på 7 timer og bare tester absolutt alt flyreisen har å by på. Det var ikke en knapp jeg ikke prøvde.De leverte en Emirates Experience som utklasser ethvert flyselskap. Flyvertene  vil virkelig gi deg en god opplevelse og er ikke sure ansatte som gir service på automatikk. Emirates flyr direkte til Dubai fra Oslo hver uke.

Vi valgte Conrad Rangali Island Resort (to sammenkoblede øyer)  som vår romantiske hide-away for 1 uke.  Elegante villaer og spafasiliteter i verdensklasse, i tillegg til ekstremt god mat. Hvem hadde trodd vi skulle reise halve jorda rundt for å få kulinariske matopplevelser vi aldri vil glemme! Vi tenkte vi skulle leve på ananas og kjærlighet. Så feil kan man ta, høydepunktene ble ikke at vi lå rett ut som strandløver på de krittvite strendene.. Nei, måltidene ble høydepunktene, og vi lot oss rive med når kokker og servitører mente alt måtte testes. Vet ikke hvordan vi fikk plass til alt, men vi kunne ikke si nei til herlighetene fordi det var gjort med så stor kjærlighet og presisjon. Tror de likte oss så godt fordi vi satt så pris på maten :)

Conrad Sunset Water Villa .jpg

Rangali Island er en 30-minutters sjøflytur fra hovedstaden Malé. Du flyr ikke høyere enn at du ser lange strekninger av sandstrender og øyer. Jeg hadde litt flyangst i det småsvette flyet, men når vi nærmet oss øyene glemte jeg alt. Vi skulle straks lande i paradis. På broen sto de ansatte på rad og rekke i hvitkledde uniformer for å ta oss imot. Store hvite smil og vennlige blikk, det var bare å senke skuldrene og ta inn øyeblikket. Etter en kald klut med citruslukt og et glass champagne ble vi plassert i en tuk tuk og kjørt til resepsjonen. 

Alle gjestene blir hentet av hotellets private sjøfly  

Alle gjestene blir hentet av hotellets private sjøfly  

IMG_9117.JPG
Kristian var 10 meter over bakken på Jet Blade. 

Kristian var 10 meter over bakken på Jet Blade. 

Conrad Rangali Island har utmerkede fasiliteter, to spa, treningstudio, tennisbaner og dykkesenter som låner gjester gratis snorklingutstyr. Det finnes et bredt spekter av aktiviteter som tilbys, fra pedalbåtutflukter til jetblade (se bilde). Stranden var full av asiatere som skulle ta bilde av min nesten 2 meter høye mann som lekte James Bond ute i sjøen. Det så mye lettere ut enn det var og det var flere som prøvde seg i etterkant men såvidt fikk hodet over vann. 

For de som er glad i å dykke er Maldivene et paradis. Du svømmer rundt i et enormt, fargesprakende ”akvarium” med store stimer av fisk i alle farger, fasonger og størrelser. Jeg er skeptisk til alt som spreller under vann så dykkingen tok Kristian seg av, jeg tok bilder! 

IMG_7534.jpg
IMG_7512.jpg

Det finnes 12 restauranter og barer på øya, og tatt isolasjonen i betraktning er det ekstremt imponerende å importere og dyrke mat selv av så høy kvalitet. Her får du alt fra japansk Wagyu biff til russisk kaviar. De mest etterspurte bordene er i undervannsrestauranten Ithaa hvor du kan se på fiskene mens du spiser.

Undervannsrestauranten Ithaa er en attraksjon i seg selv. Helt unikt å være under vann når de mater fiskene. 

Undervannsrestauranten Ithaa er en attraksjon i seg selv. Helt unikt å være under vann når de mater fiskene. 

Conrad Rangali Ufaa.jpg

Men en av de beste matopplevelsene vi hadde var på restauranten Ufaa, drevet av den prisbelønte kokken Jereme Leung. Den kvelden vi var der ble det storm ute og strømmen forsvant en stund, men vi ble sittende og visste at dette kom til å bli en kveld vi aldri vil glemme. Når det stormet rundt oss, lukket de oss inn i sin lille hule og ga oss en 7-retters asiatisk opplevelse. 

En av de mest romantiske middagene var i prisbelønte Koko Grill. Friluftsrestauranten som ligger på stranden (nedsunket i sanden) har enestående utsikt. Vi fikk den vakreste solnedgangen, så flammene danse på åpen grill hvor kokken Jade forberedte en 10 retters japansk meny under stjernehimmelen... det var helt ubeskrivelig. Det var som om alt stoppet opp og tenker at bedre enn dette kan det ikke bli. 

Kokken Jade ga oss et japansk måltid i Koko Grill vi aldri kommer til å glemme! 

Kokken Jade ga oss et japansk måltid i Koko Grill vi aldri kommer til å glemme! 

Koko Grill ligger perfekt til for å oppleve de vakreste solnedgangene 

Koko Grill ligger perfekt til for å oppleve de vakreste solnedgangene 

Vi hadde hele restauranten for oss selv. Det var oss og kokken. 

Vi hadde hele restauranten for oss selv. Det var oss og kokken. 

IMG_7810.JPG

Vi spiste både lunsjer og middager på den økologiske restauranten Mandhoo som ble vårt favorittsted. En åpen restaurant ute i havgapet hvor menyene skal trigge sansene og påvirke sinnet og kroppen. Kokken bruker økologiske produkter som vokser på øya.. og fisk er i fokus. Baby haiene som svømmer rundt restauranten blir matet hver dag kl 13. Det ble en attraksjon i seg selv. 

IMG_9060.jpg
IMG_9038.JPG

Jeg vet det høres ut som om vi ikke gjorde annet på denne ferien enn å spise, men det er faktisk ikke så langt unna sannheten.... nesten da. Vi danset barbeint i sanden til langt utpå natt, vi hadde late dager på stranden med en pina colada i hånden, vi satt timesvis i boblebadet på terrassen for å se solnedgangene.. og vi gikk lange turer for å oppdage øyene.... vi nøt hvert øyeblikk sammen. Det ble veldig mye romantikk under stjernehimmelen. 

 

IMG_9080.JPG
Conrad Villa .jpg

Villaene er elegante og moderne med tradisjonell Maldivisks arkitektur som stråtak og tre interiør. Hver villa er nøye designet for maksimalt privatliv, men gjennomtenkte detaljer. Den største øya har hovedsakelig strandvillaer med frodige hager som er lyse og luftige med privat gangsti til stranden, utendørs boblebad og nedsunket gigantisk badekar i regnskog-stil.

IMG_7501.JPG

Over broen til den andre øya ligger vannvillaene som er trekonstruksjoner på stylter ute i havet, med trapper som fører rett ned til sjøen. Et helt magisk sted å bo, villaen har mørke tremøbler og glassvegger, glassgulv for å vise frem det asurblå vannet under.. og for å ikke snakke om terrassen med boblebadet helt ute på tuppen hvor man kan ligge og nyte solnedgangen med et glass rosévin. Vi delte oppholdet i to så vi hadde 3 dager i strandvillaen og 4 dager i vannvillaen. Det som var helt spesielt var at vannvillaene har en egen privat spa-avdeling. Det er sånn at man må klype seg i armen når man kan bestille spabehandlinger på rommet. 

Zainab gjorde oppholdet vårt uforglemmelig 

Zainab gjorde oppholdet vårt uforglemmelig 

Ofte er de som jobber på feriestedene som gjør ferien så uforglemmelig og på Conrad Rangali øya er det ingen unntak. De har faktisk to ansatte pr gjest så det er alltid noen som ønsker å hjelpe deg. Uansett hvem du møter er det store smil og masse varme. De fleste ansatte var Maldivians, ekstremt vennlige, oppmerksomme og diskret, den perfekte kombinasjonen. Alle vi møtte hadde det vi i bransjen kaller en x-faktor. Det er flere vi aldri vil glemme. Markedskoordinator Zainab gjorde oppholdet vårt uforglemmelig fra start til slutt, hun tok oss imot med åpne armer i øyeblikket vi landet på øya. Hun har en fantastisk utstråling og er en unik representant for hotellet.

Vi hadde gleden av å møte Lyle som er direktør og lang fartstid i bransjen. En klok og vis mann som hadde mange gode historier å fortelle. Selv om vi skålte i et glass champagne var han allikevel hele tiden på jobb, ingenting gikk han hus forbi og hadde øyne i nakken. Det er vel også derfor han har klart å skape et av de beste resortanleggene på Maldivene.

IMG_7810.JPG

Kokken Jade i Koko Grill hadde jeg lyst til å stjele og ta med tilbake til Norge. Han ville klart seg utmerket med å åpne egen restaurant i Oslo. Dilan og Mohamed i Mandhoo tok så godt vare på oss. Det var så mange vi møtte, og jeg ville gjerne møtt de alle igjen og takket de for de gode minnene vi bærer på. Conrad Rangali Island er virkelig det nærmeste vi kommer paradis. Det er desidert den beste ferien jeg noensinne har hatt, og da er det ikke bare på grunn av kjæresten ;)

IMG_7672.jpg
IMG_8672.jpg
IMG_8957.jpg

Siri startet i restaurantbransjen allerede som 16-åring og fortsatte innen hotell da hun var ferdig med videregående. Siri har over 20 års erfaring fra ulike lederstillinger i hotellbransjen, blant annet Grand Hotel i Oslo. Der var hun hotellsjef i fire år og stod bak konseptet Ladies Floor. Deretter ble hun prosjektleder og konseptutvikler for hotellet THE THIEF på Tjuvholmen. Det ble hennes største prosjekt noensinne. Fra 2014 til 2016 jobbet hun som kommunikasjonssjef for THE THIEF og Tjuvholmen. Men januar 2016 startet Siri selskapet Story Days. Som rådgiver og prosjektleder, hjalp hun kunder med helhetlige strategier, konsepter og løsninger innen kommunikasjon, markedsføring og PR. Siden oktober 2017 har hun påtatt seg oppgaven om å være med å utvikle to av Norges mest spennende hotellprosjekter, Amerikalinjen ( åpner 15.mars 2019) og Sommerro (åpner våren 2021) , begge i Oslo. De neste årene skal hun ha full fokus på konseptutvikling og branding for de to nye hotellene, samt ivareta posisjonen til THE THIEF.  Som hobby skriver hun om hoteller hun har besøkt eller vil besøke, og følger du Siri her, på Facebook eller Instagram vil du garantert få gode hotelltips!