Sa de virkelig ha på deg yukata til ALLE måltider?

IMG_1898.JPG

Yasuragi er Nordens eneste japanske badeanlegg og mest autentiske spahotell. Med sine 191 hotellrom og suiter ligger det på Hasseludden ca. 20 minutters kjøretur utenfor Stockholm. Stedet kan nås med buss og bil, og om sommeren kan du ankomme med båt.

Yasuragi betyr indre ro og harmoni, og byr på japansk bad, varme kilder og en frodig hage, japanske spabehandlinger og aktiviteter som Sauna Yoga, Zenmeditation og Qi Gong, og selvsagt japansk mat og drikke. Betong og tre er grunnelementene i innredningen kombinert med grønne vektster og en intim, varm belysning.
 

Etter en 8 måneder lang renovering gjennomført av DAP Arkitekter tar Yasuragi deg nå til en enda mer autentisk badeopplevelse. Fra det øyeblikket skyvedørene til resepsjonen går opp er du ferd med å tre inn i en egen verden.  Stress, mas, mobiltelefoner og ”jeg skal bare” holdning må legges igjen utenfor hotellinngangen.

Yasuragi utendørs.jpg

En opplevelse på Yasuragi handler om indre ro og harmoni, finne tilbake til din energi og reise hjem med ny kraft. De som jobber der gir deg en kick-start straks du sjekker inn. Resepsjonisten informer vennlig om at når vi kommer på rommet, skifter vi til tøfler og den japanske bomullskåpen yukata. Den skal vi ha på oss i badet og til ALLE måltider. Å, så utrolig befriende! Trenger ikke å tenke på hva man skal ha på seg en gang, bare tasse rundt i en morgenkåpe og tøfler fra morgen til kveld.

yasuragi-new-bathhouse.jpg

Rommene er harmonisk og delikat innredet, i all enkelhet. Ingen tv og minibar, men derimot en stor innbydende seng, hvor madrassen er plassert midt på gulvet på tradisjonelt japansk vis. Papirlanterner, minimalistiske møbler og en vakker utsikt over skjærgården gjør at man umiddelbart faller til ro. På badet finnes svanemerkede velduftende produkter, hårføner og store frottehåndklær. Alt du trenger for et godt opphold.

Yasuragi hotellrom.jpg
Yasuragi badestamp.jpg

Som gjest i det japanske badet anbefales det å delta i en badeinnføring. Det foregår flere ganger rom dagen og de ansatte gir deg praktiske tips for ditt besøk i badehuset. I omkledningsrommet starter seremonien der det første steget renser kroppen og andre renser sjelen. Man fyller den lille trestampen med vann og heller det over hodet, igjen og igjen. Litt merkelig å se alle som sitter på hver sin lille tre krakk og tar seg god tid til kroppsvask. Vi skrubber oss rene før vi trer inn i badehuset hvor de varme kildene venter. Var utrolig deilig å ligge ute i de varme kildene mens det snødde lett.

Yasuragi-veganfood.jpg

Vi prøvde den nye vegan og rawfood restauranten Saishoku til lunsj. Menyen består av både rå og vegansk mat. Hver tallerken er nøye sammensatt med kombinasjoner av smaker og teksturer for å skape en matopplevelse utenom det vanlige. Når man spiser så sunt får man bare lyst til å fortsette med det etter man har kommet hjem. Vi ble enige om at vi måtte dra på en detox ferie hvor vi bare spiser rawfood i en uke, det hadde vært noe!

IMG_1893.JPG

Før middag fikk vi en spennende innføring i sake av eieren fra det velrennomerte sake-bryggeriet Masumi som har inngått et samarbeid med Yasuragi. Hotellet har nå fått sin egen sake og av høyeste kvalitet. Jeg har aldri vært begeistret for drikken, men den vi fikk servert var farlig god og det ble mer enn ett glass. Utrolig hvor mye japansk man kan lære seg over noen glass med godt brygget sake.

Kveldens høydepunkt ble middagen på Teppanyaki restauranten KIRI. Den visuelle opplevelsen er like bra som smakene. Kokken står i midten med et stekebord foran seg og rundt bordet sitter opptil 8 personer. Det ble et matshow hvor kokken disket opp med 6 forskjellige retter inspirert av det japanske kjøkkenet. Helt vanvittig godt!

Teppanyaki package-teppanyaki_comp85.jpg

Sakeglade og mette gikk vi i seng uten å ha sett på mobilen eller blitt forstyrret av unødig støy. Vi hadde renset kroppen fra topp til tå, og latt oss forføre av japanske lukter, smaker og opplevelser. Ingen tvil om at vi sov godt den natten.

Alle vil ha en spesiell hotellopplevelse og det gir Yasuragi deg. Det er virkelig et sted for alle.
Det er en plass å lengte til.

Yasuragi bad.jpg
Yukata.jpg

All images are private or courtesy of Yasuragi. 

Siri startet i restaurantbransjen allerede som 16-åring og fortsatte innen hotell da hun var ferdig med videregående. Siri har over 20 års erfaring fra ulike lederstillinger i hotellbransjen, blant annet Grand Hotel i Oslo. Der var hun hotellsjef i fire år og stod bak konseptet Ladies Floor. Deretter ble hun prosjektleder og konseptutvikler for hotellet THE THIEF på Tjuvholmen. Det ble hennes største prosjekt noensinne. Fra 2014 til 2016 jobbet hun som kommunikasjonssjef for THE THIEF og Tjuvholmen. Men januar 2016 startet Siri selskapet Story Days. Som rådgiver og prosjektleder, hjalp hun kunder med helhetlige strategier, konsepter og løsninger innen kommunikasjon, markedsføring og PR. Siden oktober 2017 har hun påtatt seg oppgaven om å være med å utvikle to av Norges mest spennende hotellprosjekter, Amerikalinjen ( åpner 15.mars 2019) og Sommerro (åpner våren 2021) , begge i Oslo. De neste årene skal hun ha full fokus på konseptutvikling og branding for de to nye hotellene, samt ivareta posisjonen til THE THIEF.  Som hobby skriver hun om hoteller hun har besøkt eller vil besøke, og følger du Siri her, på Facebook eller Instagram vil du garantert få gode hotelltips!