Har jeg sovet i verdens beste hotellseng?

En hotellnerd søker stadig etter de beste hotellopplevelsene. Denne gangen gikk turen til Palma, Mallorca for å oppleve et nytt hotell som åpnet for kun 5 måneder siden. Jeg gjør mye research før jeg sjekker inn på et hotell og ved å ha kontakt med de ansatte før ankomst kan jeg også si mye om hvordan dette hotellet satser på service. Det er noe med hvordan de skriver til deg, hvordan de er opptatt av detaljer og hvor kjapt de responderer på dine henvendelser.

Courtesy of Can Bordoy Grand House & Garden

Courtesy of Can Bordoy Grand House & Garden

THE THIEF og Amerikalinjen er medlem av Preferred Hotels & Resorts som er en amerikansk hotelldistributør med over 800 hoteller fra hele verden i sin portefølje. Her blir hotellene kategorisert etter type hoteller, tjenester og innhold. THE THIEF ligger i den gjeveste kategorien som er LEGEND Collection. Det er få hoteller i den kategorien og velger man hoteller her skal man kunne forvente det beste. Amerikalinjen ligger i kategorien LIFESTYLE som er ofte de mer urbane, utradisjonelle livstilshotellene som er også en lokal hotspot for de som bor i byen. De hotellene har fokus på å være et godt utgangspunkt for gjestene til å utforske byen, og har også gode barer og restauranter. Preferred Hotels skal kunne gi deg alternativer uansett hvor i verden du skal og hvilke hotellbehov du har. Denne gangen falt valget på Can Bordoy Grand House & Garden som ligger i hjertet av gamlebyen i Palma. Hotellet ligger i L.V.X. kategorien som tilbyr luksus på en mer uformell og personlig måte, men det skal være høy standard på rom og tjenester.

Da jeg hadde booket rom fikk jeg samme dag en hyggelig mail fra Lady of the House Klementyna. Hun skrev hjertelig om hvor mye hun gledet seg til vårt besøk og ville hjelpe til med hva som helst i forkant av oppholdet. Klementyna har gått i god skole da hun kommer fra Mandarin Oriental som er ansett blant verdens beste hotellkjeder. Bare måten Klementyna formulerte seg på i mailen så jeg for meg hvordan hun ville stå i døren med åpne armer og ønske oss velkommen. Og slik var det.. hun og hennes gode kollegaer hvisket oss inn på hotellet med et stort smil. De geleidet oss inn i den grønne hagen og serverte oss et glass musserende på huset. Nå skulle vi nyte at vi var kommet frem, og vi kunne hente nøkkelen til rommet når vi var klare. Men i det øyeblikket vi var plassert i denne fantastiske 750 m2 hagen med over 70 plantetyper, så ville vi bare bli der. Det ble lokal rosévin fra vingården Bodega Ribas og deilig tapas fra lokale leverandører. Et par timer senere tenkte vi, for et hotell vi er kommet til! Jeg elsker dette stedet!

Og rett bak oss, litt gjemt bak grønne busker og trær ligger hotellets basseng med store myke solsenger. Vi manglet bare solen.

Courtesy of Can Bordoy Grand House & Garden. Hotellets bassengområde ligger bortgjemt i bakgården. .

Courtesy of Can Bordoy Grand House & Garden. Hotellets bassengområde ligger bortgjemt i bakgården. .

Can Bordoy var en gammel katolsk barnehage for jenter og ble bygget på 1600-tallet. Den svenske eiendomsinvestoren Mikael Hall er eier og har vært dypt engasjert i utviklingen av hotellet. Halls visjoner er basert på 40 års reiseerfaring hvor han har bodd på hoteller over hele verden. Han vet hva som skal til for å skape en unik hotellopplevelse og den kunnskapen har han overført i praksis. Det er som å komme hjem til en god venn som har en herskapelig bolig og vi får bo på et av de flotte rommene. Hotellet er innredet av det spanske lokale arkitektfirmaet OHLAB med Jaime Oliver og Paloma Hernaiz i spissen.

Overalt er det noe å hvile øynene på, med sine kun 24 rom og suiter er hotellet vakkert utsmykket med rike detaljer og det lukter godt overalt. Musikken følger deg på en behagelig måte og gir deg lave skuldre. For tross alt er det godt å være et sted hvor alle sanser blir ivaretatt. Dersom du sjekker inn og du ikke ønsker å forlate hotellet så har man oppnådd noe helt spesielt. Slik er det på Can Bordoy. Mat, drikke og service er av ypperste klasse. Vi startet jo med den gode tapas lunsjen og etter en lang gåtur i Palma endte vi i baren på hotellet. Der ble det klassiske cocktails med latter og historier. Etter et par timer i baren var det naturlig å kanskje skifte til kvelden og gå ut for å finne en lokal restaurant. Men vi koste oss så mye at valget falt på hotellets restaurant Botanic, etter drinkene i baren geleidet hovmester oss ut til et nydelig to-mannsbord omringet med vakker belysning og blomster. En pianist i smoking spiller jazz og klassiske toner og restauranten er mikset med lokalbefolkningen og hotellet gjester. Det er en frisk sommerkveld så vi får deilige pledd til å ha rundt oss mens restaurantsjefen forteller ivrig om hvordan kjøkkenet jobber med lokale råvarer. Kan det bli bedre?

903735410garden1.jpg

Og det ble det, maten er helt himmelsk! Vanskelig å beskrive med ord hvor mørt lammet var eller hvor spennende smaker og sammensetning risottoen hadde. Vår sommelier serverte en nydelig rødvin fra samme lokale vingård som vi hadde rosévin fra tidligere på dagen. Det ble en helaften, nei...,det ble en hel dag og kveld på Can Bordoy... uten å skifte engang.

293873841HOTEL1.jpg

Da vi ved midnatt kom til rommet hadde stuepiken gjort alt klart så vi kunne stupe i seng. Vi fikk noen gode sovetips på puten, vann på nattbordet og en liten sjokolade. Men så kom prikken over ién, vi trodde det knapt var mulig. Vi måtte se under sengen for å finne navnet på produsenten som er Mattsons. Himmel og hav, hadde vi havnet i verdens beste hotellseng? Jeg har aldri kjent på maken. Ikke nok med at man forsvinner inn i nydelig sengetøy som bare lett slynger seg rundt kroppen, men madrassen er så god at vi håper på dårlig vær neste dag så vi kan sove lenge og bare ligge et par ekstra timer på morgenkvisten.

Vi våknet opp uthvilte og gledet oss til frokost. Og Can Bordoy skuffer heller ikke her. Her får du velge fra deres á la carte meny hvor de har satt sammen kreative ulike frokostkombinasjoner ettersom hvilket humør eller diett du er på.  Vi var helt klart på kosedietten! Har du egne favoritter var det bare å be om dette også. Ferskpresset appelsinjuice, kaffe servert i nydelige kaffekopper, ingefær shot og nybakt varmt brød. Servitørene passer på deg hele tiden.

Alt med Can Bordoy er deilig! Det er ikke tilfeldig, det er gjennomtenkt og de har lagt lista høyt. De har faktisk ingen innkjøringsproblemer til tross for at de har vært åpne i 5 måneder, de vet hva de gjør og de gjør det med ypperste klasse. Fortsetter de slik er ikke dette et L.V.X. hotell, men et LEGEND hotell. Fordi de fortjener det! Skal du til Palma så er dette verdt sparepengene, jeg tror kanskje dette er Palmas beste og unike hotellperle. Dette hotellet går inn på lista mi over de beste hotellopplevelsene jeg har hatt.

Jeg har funnet nok en favoritt til topp 10 listen min over de beste hotellopplevelsene i verden.

Jeg har funnet nok en favoritt til topp 10 listen min over de beste hotellopplevelsene i verden.

 

 

Siri startet i restaurantbransjen allerede som 16-åring og fortsatte innen hotell da hun var ferdig med videregående. Siri har over 20 års erfaring fra ulike lederstillinger i hotellbransjen, blant annet Grand Hotel i Oslo. Der var hun hotellsjef i fire år og stod bak konseptet Ladies Floor. Deretter ble hun prosjektleder og konseptutvikler for hotellet THE THIEF på Tjuvholmen. Det ble hennes største prosjekt noensinne. Fra 2014 til 2016 jobbet hun som kommunikasjonssjef for THE THIEF og Tjuvholmen. Men januar 2016 startet Siri selskapet Story Days. Som rådgiver og prosjektleder, hjalp hun kunder med helhetlige strategier, konsepter og løsninger innen kommunikasjon, markedsføring og PR. Siden oktober 2017 har hun påtatt seg oppgaven om å være med å utvikle to av Norges mest spennende hotellprosjekter, Amerikalinjen ( åpner 15.mars 2019) og Sommerro (åpner våren 2021) , begge i Oslo. De neste årene skal hun ha full fokus på konseptutvikling og branding for de to nye hotellene, samt ivareta posisjonen til THE THIEF.  Som hobby skriver hun om hoteller hun har besøkt eller vil besøke, og følger du Siri her, på Facebook eller Instagram vil du garantert få gode hotelltips!