Skal du til London? Her er noen av mine favoritter!

De fleste reiser til London for å shoppe eller oppleve byens mange severdigheter. Jeg reiser til London for å oppleve hoteller. Og derfor får jeg ofte spørsmål fra venner, familie og bransjekolleger. Hvor bør jeg bo i London?

Og det er faktisk ingen storby som har så mye bra hoteller som denne byen. Det er garantert mange som vil mene det er en unyansert påstand når det dukker opp så mange spennende hoteller i verdens storbyer, men sett med mine erfarne hotellbriller tror jeg at jeg også får støtte fra mange. Her er en oppdatert London guide over hoteller det er verdt å besøke eller bo på. Litt i øverste prissjiktet , noen mer enn andre.  

Det er to hoteller som troner øverst på listen i 2018 hva gjelder svært unike hotellopplevelser og det er ”The Ned” ved siden av Bank T-bane og ”L´Oscar” rett ved Holborn T-bane stasjon.

The Ned har det svært få hoteller klarer å skape, en varm og god atmosfære med en jevn strøm av mennesker hele dagen. Uansett om det er frokost, lunsj eller middag så kommer man inn i hjertet av hotellet som er pulserende, levende og imøtekommende. Det er noe for alle på The Ned, enten du skal bo, være der som spa - eller restaurantgjest. Det er en god miks av type gjester og personalet kan service! Dersom du gir deg selv en natt på The Ned så vær oppmerksom på at du neppe ønsker å forlate hotellet. Ankommer du tidlig kan du starte med en rawfood lunsj i Malibu Kitchen, trene i kanskje London beste hotellgym, svømme i vakre omgivelser etterfulgt av en behandling i Cowshed Spa, nyte alle fasilitetene på rommet – som er raust, ta en drink på takterrassen før en bedre middag i Cecconi´s (min favorittrestaurant) Og avslutte med en nightcap i Library Bar som er en utsøkt champagne og martinibar.  Ikke gå i fellen med å ta taxi fra flyplassen, men sett deg på Heathrow Express, rett inn til Paddington. Gå 5 minutter og ta t-banen fra Lancaster Gate til Bank. Hotellet ligger rett ved stasjonen. Reisetid 40 minutter.

En helt spesiell hotellperle er L´Oscar med sine 39 hotellrom og ligger i Holborn.  Jeg hadde gleden av å bo der når det åpnet i mai i år. Hotellet er drevet av en hotellveteran Michael Voigt som har store ambisjoner med hotellet. Bare i løpet av noen få måneder har han klart å posisjonere hotellet som Londons beste. Det gikk til topps i kåringen til The Sunday Times Travel. Jeg visste at første gang jeg traff Michael så vil han lykkes, ikke kun fordi han har et helt unikt hotell, men han er en ekte hotellmann og vet hva det krever å være på topp. Han har rekruttert rett folk til jobben og har kompromissløs hva gjelder service. Det var en fryd å møte han og selv om hotellet ligger i øverste prisklasse så mener jeg at skal du unne deg noe unikt så skal du bo på L´Oscar. Du vil bli tatt vare på som en dronning eller konge.

paul+raeside+-+2803.jpg
the-hoxton-holborn-london-england-exterior.jpg

Hotellet ligger i et område som er stadig under utvikling og her finnes det også hoteller i en lavere prisklasse. The Hoxton Holborn er et godt nabolagshotell som alle vil trives i. Det er travelt i lobbyen og en god miks med mennesker. Prøv restauranten som heter Hubbard & Bell (faktisk drevet av Soho House gruppen). Det er ikke store rom, det minste de har er 12kvm og heter Shoebox, men rommene er utstyrt med alt du trenger og de har gode senger. Konseptet er i tråd med atmosfæren på hotellet, ingen fuzz, mye lekenhet og ærlige priser.

Kimpton Fitzroy har en spektakulær lobby!

Kimpton Fitzroy har en spektakulær lobby!

Dersom jeg skulle anbefalt mine foreldre et godt hotell ville jeg tipset om tidligere The Principal som ligger i nærheten av Russel Square t-bane. Det har nå akkurat blitt et Kimpton hotell som er anerkjent for sine hoteller og konsepter. Hotellet er innredet av den kjente interiørduoen Tara Bernerd og Russel Sage. Det er bra at hver bar og restaurant har sin egen identitet. I baren Fitz serverer de klassiske drinker i dekadente omgivelser. Verdt et besøk! Det beste med oppholdet var forkosten som de serverer i avslappende omgivelser, café Burr & Co. Her møter du en blid kokk som tar bestilling med en gang, personalet sjenker kaffe når du setter deg, og det er en herlig miks av gjester og lokale ansikter. Vil du ikke ha noe fra menyen har de masse godsaker på buffeten. Vi ble sittende til frokost lenge for vi hadde det så bra!

Rooftop-White-City-House.jpg

Før sommeren testet jeg White City House som ligger i gamle BBC hovedkvarter. Det er litt i utkanten, nærmere bestemt Sheperd´s Bush. Hotellet er stilig innredet, har kun 48 rom. Men det bærer preg av at det er mer et medlemshotell for her har virkelig lokalbefolkningen inntatt hotellet. Det gir masse liv og røre. Vi ble svært godt mottatt. Og jeg ble utrolig imponert av oppfølgingen til ledelsen og de ansatte, både underveis og etter vi hadde vært der.

På en varm sommerdag kan det være litt irriterende for hotellets gjester at man ikke får plass rundt bassenget fordi hotellet er overtatt av medlemmer. Hotellets takterrasse med basseng er selvsagt attraksjonen og her krydde det av folk. Jeg tror når hotellet har vært åpent en stund vil konseptet fungere enda bedre med balansen mellom hotellgjester og medlemmer. Er du hotellnerd og elsker Soho House hotellene - er dette verdt et besøk!

Så har jeg noen hoteller jeg fortsatt ikke har hatt muligheten til å oppleve som står på min #bucketlist.

Henrietta Hotel i Covent Garden med sine kun 18 rom.

Henrietta Hotel i Covent Garden med sine kun 18 rom.

Chiltern Firehouse drives av Michelin-star kjøkkensjef Nuno Mendes.

Chiltern Firehouse drives av Michelin-star kjøkkensjef Nuno Mendes.

Chiltern Firehouse med sine 26 rom. De har en av verdens beste resepsjonssjefer som heter Elsa. Restauranten har jeg vært i et par ganger og de leverer hver gang. Maten og atmosfæren må bare oppleves. Restauranten er fortsatt en av de beste i London og det er vanskelig å få bord så vær tidlig ute. Og til slutt vil jeg svært gjerne bo på Kettner´s Townhouse i Soho. De bare åpner sin hjemmeside med “Open to all”. Det liker jeg. Jeg elsker små hoteller, det er noe helt spesielt med boutique hoteller, og dette stedet har kun 33 rom.

Så det er bare å begynne å spare :)

God tur til London!

Pictures are private or courtesy of Soho House Group, Kimpton Fitzroy London, Chiltern Firehouse, The Hoxton Holborn and L´Oscar.

Siri startet i restaurantbransjen allerede som 16-åring og fortsatte innen hotell da hun var ferdig med videregående. Siri har over 20 års erfaring fra ulike lederstillinger i hotellbransjen, blant annet Grand Hotel i Oslo. Der var hun hotellsjef i fire år og stod bak konseptet Ladies Floor. Deretter ble hun prosjektleder og konseptutvikler for hotellet THE THIEF på Tjuvholmen. Det ble hennes største prosjekt noensinne. Fra 2014 til 2016 jobbet hun som kommunikasjonssjef for THE THIEF og Tjuvholmen. Men januar 2016 startet Siri selskapet Story Days. Som rådgiver og prosjektleder, hjalp hun kunder med helhetlige strategier, konsepter og løsninger innen kommunikasjon, markedsføring og PR. Siden oktober 2017 har hun påtatt seg oppgaven om å være med å utvikle to av Norges mest spennende hotellprosjekter, Amerikalinjen ( åpner 15.mars 2019) og Sommerro (åpner våren 2021) , begge i Oslo. De neste årene skal hun ha full fokus på konseptutvikling og branding for de to nye hotellene, samt ivareta posisjonen til THE THIEF.  Som hobby skriver hun om hoteller hun har besøkt eller vil besøke, og følger du Siri her, på Facebook eller Instagram vil du garantert få gode hotelltips!