Her er Europas mest spennende hotellåpninger for 2023!

Hotellåret 2023 byr på svært mange spennende og nye type hoteller. Utviklingen av gamle landemerker og bygg er fortsatt høyst aktuelt, og forvandlingen av gamle herskapshus og historiske bygg gir enda større grunn til å reise, sette seg inn i historien og oppsøke hoteller med gammel sjel i moderne omgivelser.

Her kommer et lite utvalg av de jeg finner mest interessante.

Burgund

Er en historisk region i Øst-Frankrike. Og er du glad i god vin og spa så åpner  Como-gruppen Como Le Montrachet som ligger i den nydelige pittoreske landsbyen Puligny-Montrachet. Suitene er spredt over fire steinbygninger fra 1700-tallet og er pusset opp av designeren Paola Navone. Det kommer et Shambala Retreat spa og en restaurant med en ypperlig burgundisk vinliste.

Como Le Montrachet

Madrid, San Sebastian og Mallorca

 Jeg har tidligere skrevet om Soho House som ett av mine favoritthoteller i Barcelona, og som fortsatt etter mange år er en favoritt. Klikk for å lese om her. Spania åpner stadig spennende hoteller. I fjor åpnet de Hoxton Barcelona. Der bodde jeg i fjor sommer og jeg skal skrive om det oppholdet senere. Men hva er det som er nytt og hvor?

San Sebastián
Nobu kjeden ekspanderer stort fremover. De åpner Nobu i San Sebastián og også ett i Madrid. Kjeden finner sin plass i alle storbyer og er en kjede verdt å merke seg.

Nobu San Sebastián

Madrid
Nobu Madrid er sentralt plassert i hjertet av den spanske hovedstaden. De har transformert et eksisterende kontorbygg på torget Puerta del Sol. Hotellet vil tilby en Nobu-restaurant og bar på tre nivåer, en takbar og lounge med spektakulær utsikt. Og et toppmoderne treningssenter og spa.  

Nobu Madrid

Mallorca
Men et av de mest spennende prosjektene er Richard Branson sitt Son Bunyola i en bygning fra 1600-tallet som åpner til sommeren på Mallorca. Ikke et sted for enhver lommebok, men sikkert verdt å spare til. Om du ikke reiser i høysesong kan du finne overkommelige priser.

Son Bunyola

Amsterdam
Amsterdam er en favorittby, også hva gjelder hoteller. Rosewood Amsterdam åpner ikke før i 2024, men blir det første Rosewood i Nederland. Det er det gamle justispalasset som skal bli transformert. En bygning av stor arkitektonisk, historisk og sosial betydning som har utsikt over Prinsengracht, en av byens vakreste vannveier som står på UNESCOs verdensarvliste. Hotellet vil ha en ideell beliggenhet i nærheten av mange av Amsterdams fineste attraksjoner, inkludert museumsdistriktet, det eksklusive shoppingdistriktet på P.C. Hooftstraat og det hippe De Pijp-området. Hotellet har kun 133 gjesterom og suiter, så perfekt størrelse om du ønsker det litt intimt og privat.

Men det åpner nye hoteller i år i denne byen og til våren kommer det et Hoxton. Får 136 rom med en stor uteterrasse og har også god beliggenhet.

Hoxton Amsterdam

Istanbul

I februar åpner et av mine absolutt favoritt brands. The Peninsula, Istanbul

Hotellet ligger langs den vakre Bosporos-stranden i det historiske distriktet Karaköy. Det blir et utstillingsvindu for levende tyrkisk kultur og gjestfrihet i Galataport, et nytt revitaliseringsprosjekt ved vannkanten. Det er 3 historiske bygninger som er restaurert, kombinert med et nytt moderne bygg som vil huse 177 spektakulære rom. Dette blir noe helt unikt.

The Peninsula Istanbul

London

Det skjer alltid noe i London. De senere årene synes jeg ikke at byen har hatt de mest spennende hotellåpningene. Men nå kommer det mye bra som jeg har ventet lenge på. Store tunge hotellbrands som etablerer seg i luksussegmentet.

Six Senses  - et eksklusivt 110-roms boutiquehotell. De får et unikt spa-anlegg. I tilknytning til hotellet også 14 leiligheter. Åpner i januar.

Six Senses London

Mandarin Oriental Mayfair åpner våren 2023 med kun 50 rom og suiter, og 78 leiligheter.

Mandarin Oriental Mayfair

En av mine beste hotellopplevelser var på The Peninsula i Paris. Det kostet bortimot en Chanel veske å bo der, men var verdt hver eneste krone. Du kan lese mer om det oppholdet her. The Peninsula Paris.
The Peninsula, London –190 rom og suiter, åpner tidlig i 2023.

The Peninsula London

Raffles London åpner i det gamle historiske Old War Office (OWO) som en gang var kontorene til Winston Churchill og Ian Fleming. Det verneverdige bygget blir forvandlet til et hus med 9 restauranter og 3 barer, i tillegg til  120 hotellrom og suiter, samt 85 leiligheter.

Raffles London

Hvis du ønsker en oversikt over hoteller som er litt mer prisgunstige enn de jeg nå har anbefalt har du en god liste her:

Business Traveller list of new hotels London

Paris

Elsker designer Martin Brudnizki. Det er verdt å sjekke ut hoteller han har designet. Han har studioer i London og New York. I hjertet av Paris åpner hotellet La Fantaisie- et drømmeaktig interiør som er inspirert av naturen. Tre-stjerners Michelin-kokken Dominique Crenn er ansvarlig for det kulinariske mat programmet.

Oslo
Det er ikke bare London, Madrid, Paris, og Amsterdam som får fantastiske nye hoteller. Oslo får den eksklusive Frogner-villaen Villa Inkognito som åpner i april. Villaen ble oppført i 1870, og ble opprinnelig bygget av arkitekt Thøger Binneballe. Den har blitt brukt som et kontorlokale for Oslo Lysverker administrasjon, før den huset den algeriske ambassaden fra 1980. Nå blir den en del av Sommerro universet. Villa Inkognito tilbyr tilbaketrukkethet, med en egen diskret inngang, og en personlig vert under hele oppholdet, som vil være tilgjengelig for å sikre at alle behov blir dekket.

Adskilt fra hovedbygningen, vil dette tilfluktsstedet med 11 rom og suiter, flere overdådige stuer, inkludert et bibliotek, møte- og spisestue, et åpent kjøkken, en intim bar, et treningsrom i kjelleren og et nydelig uteområde. Gjester vil kunne nyte privatlivet til sin egen villa med full tilgang til alle fasilitetene og tjenestene som tilbys på Sommerro. Designduoen GrecoDeco som er best kjent for sitt forseggjorte og detaljerte design for Sommerro, vil nok en gang overraske oss med den praktvillaen.

Villa Inkognito

Alle bilder er lånt av hotellenes hjemmesider.

Siri startet i restaurantbransjen allerede som 16-åring og fortsatte innen hotell da hun var ferdig med videregående. Siri har 35 års erfaring fra ulike lederstillinger, hotellåpninger- og konsepter i hotellbransjen, blant annet Grand Hotel i Oslo. Der var hun hotellsjef i fire år og stod bak konseptet Ladies Floor som ble en stor suksess. Deretter ble hun prosjektleder og konseptutvikler for hotellet THE THIEF på Tjuvholmen. Fra 2014 til 2016 jobbet hun som kommunikasjonssjef for THE THIEF og Tjuvholmen. Men fra 2016 -2018 startet Siri selskapet Story Days. Som rådgiver og prosjektleder, hjalp hun kunder med helhetlige strategier, konsepter og løsninger innen kommunikasjon, konsepter, markedsføring og PR. Siden oktober 2017 påtok hun seg oppgaven om å utvikle to av Norges mest spennende hotellprosjekter, Amerikalinjen ( som åpnet 15.mars 2019) og Sommerro (åpnet 1.september 2022) , begge i Oslo. Sistenevnte er hennes største prosjekt noensinne. Siri har fult fokus på konseptutvikling og branding for Sommerro, og posisjonerer Villa Inkognito som åpner i april 2023.  Som hobby skriver hun om hoteller hun har besøkt eller vil besøke, og følger du Siri her, på Facebook eller Instagram vil du garantert få gode hotelltips!