Familieferie på Palma? Her får du et godt tips for neste sommerferie.

En av mine favorittbyer er Palma, og det er et mekka for gode hotellopplevelser. Jeg vet at Mallorca er nordmenns favorittøy, men svært sjelden hører jeg, eller møter på nordmenn. Og det er like greit ;) Jeg reiser ikke til utlandet for å møte naboen (selv om naboen vår er svært hyggelig).

Det er et hav av hoteller å velge mellom, og ikke alltid like lett å velge rett område eller hotell. Men jeg har testet en god del i Palma, og har funnet noen perler. Enten det er kjærlighetstur, med venninner eller familien.

Barna har blitt tenåringer og liker forskjellige ting på ferien. Eldste jenta vil ligge rett ut på en behagelig solseng med flest soltimer i døgnet, mens gutta er mest opptatt av bassenget og frokosten. Vi har mange år tenkt at vi skal reise på ferie for å oppleve mer, og kanskje årets ferie blir nettopp det. Men i fjor valgte vi en typisk solferie.

Det er noen ting jeg setter pris på ved valg av hotell.

Beliggenhet – gjerne et hotell med utsikt! En G&T og se solnedgangen.

God frokost – en blanding av buffet og a la carte er alltid best.

Service – at det er personlig og ikke et samlebånd hotell.

Gode senger – gjerne størrelse på sengene, og ikke minst høy kvalitet på sengetøy og dyner

Færre rom, færre folk, mer ro.

Treningsfasiliteter – barn og voksne liker å trene på ferie og derfor er et godt gym viktig.

Litt beach club vibe ved bassenget er bra, ikke så mye skrik og skrål fra barn.
Sorry, men kan ønske det nå som småbarnsperioden vår er over ;) Gode brede solsenger, gjerne med en restaurant rett ved siden av til lunsj. Enten om det ligger ved bassenget eller stranden.

Det er blitt noen godt vante hotellbarn etter mange fine turer sammen.

Romløsninger – gjerne en stor familiesuite med 3 soverom, eller dersom vi skal dele det opp så er det fint med samme etasje, connecting eller andre gode familieløsninger. På Sommerro har vi laget double double kategori (to store dobbeltsenger) som er kjempepopulære og som er veldig vanlig på amerikanske hoteller.

Så hvor kunne jeg finne dette hotellet på Palma som matcher min lange liste over kriterier? Svaret er Sheraton Mallorca Arabella Golf Hotel som ligger i de grønne åsene ved Son Vida, kun 20 min fra flyplassen og 10 min inn til gamlebyen. Hotellet oser av diskré luksus i vakre grønne omgivelser!

Jeg må innrømme at jeg var skeptisk til brandet Sheraton, føler at det er litt gammeldags og utdatert. Siste gang jeg bodde på et Sheraton hotell var i Stockholm og det bekreftet mistankene mine. For et par år siden ble jeg kjent med direktøren til dette hotellet i Palma som heter Ned Capeleris, han er akkurat så bra som en direktør bør være, ekstremt verdsatt leder i bransjen av både Marriott og de ansatte på hotellet. Så jeg følte at vi hadde gjort et trygt valg.

Venstre hotelldirektør Ned Capeleris og vår fantastiske servitør José Angel

Hotellet er bygget som en spansk herregård i tradisjonsrik arkitektur med kun 93 rom og mye plass både ute og inne, selv om vi var i høysesong føltes ikke hotellet overfylt. Det er jo uteområdene som er viktigst da vi sjelden oppholder hos inne på sommeren. Både baren med terrasse, bassengområdet og tilhørende restaurant, og frokostrestauranten var perfekte uteområder.

Alle hotellrommene har store franske vinduer, gode senger, rikelig med garderobeplass, romslige bad med god belysning, en liten sittegruppe og balkong. Air-condition anlegget var bortimot lydløst, noe som er veldig deilig. Våre rom hadde utsikt over åsene og bassenganlegget.

Personalet hadde jobbet der i mange år, flere med en god historie å fortelle.  Gjennom hele oppholdet hadde de øyekontakt med deg enten de jobbet i resepsjonen, restauranten eller i husøkonomavdelingen. Hotellet har mange stamgjester og familier som har bodd der i årrekke, det var flere familier som oss med litt eldre barn.

Maica passet på oss hver dag ti lunsj. Et varmt menneske med masse omtanke for gjestene sine.

Frokostrestauranten Es Carbo ligger nydelig til, med utsikt over golfbanen som ligger rett ved siden av. Det er svært gode golfbaner i Son Vida så det er et pluss for de som er glad i golf å velge dette hotellet. Vi testet ikke de, men møtte mange glade golfere. Er du tidlig oppe så kan du sikre det et bord i en av sofabåsene, som ble fort Kristian sitt favorittsted. Han sto med glede tidligere opp bare for å kunne sitte i en av de, nyte utsikten med sin espresso i ro og fred før resten av gjengen kom. For det er noe med ro på ferie. Vi alle setter pris på det. Og her fikk du garantert en god start på dagen.

Jeg elsket at jeg kunne presse min egen juice med et rikt utvalg av frukt og grønt. At Kristian slapp å spise tørt glutenfritt brød, men kunne få varme rundstykker som faktisk smakte godt. Eller at appelsinjuicen er så fersk og smakfull og kokken som lagde omeletten hver dag med stor kjærlighet til alle barna. Det er detaljene, varmen og omtanken for å gi oss den beste starten på dagen. Det er ferie det.

Vi hadde booket noen kvelder for middager i gamlebyen. Fått mange gode anbefalinger av Ned. Verdt å sjekke ut; El Txoko de Madrid, OMBU Palma, The Merchants, Mercat1930. Alle gode steder. Men litt av utfordringen var å komme seg hjem med taxi da juli måned er smekkfull av turister, og ikke nok taxier å oppdrive i byen. Så kanskje greit å forhåndsbestille transport hjem, om det går. Hvis ikke blir det fort 30 min venting på taxi og her er det bare å stille seg i kø. Hjelper ikke å haie en fra gaten. Køkultur i dette landet, hvem skulle tro det?!

Hotellet satte opp en shuttlebuss til og fra gamlebyen i helgene.

Vi hadde også fantastiske middager på hotellet, både i Es Carbo og La Bodega. Hver torsdag har de temakvelder og vi endte opp med en grillkveld. Samme sted som vi hadde frokosten, men nå med en helt annen atmosfære. Live musikk, nydelig belysning og topp service.

Treningsfasilitene var bra, ikke så mye utstyr, men basic. Hotellet har også et lite spa med behandlingrom, innendørs basseng, badstuer og boblebad, og tennisbaner rett ved. Vida og jeg tok pedikyr som vi var godt fornøyd med.

Vann er dyrt i Spania og med 6 personer til 9 Euro flasken var det bare å finne en løsning. Det hadde hotellet gjort for oss. Du kan kjøpe vannflasker, og fylle på vann selv både ved innendørs bassenget og i gymmet. Det sparte oss for en del penger. Tips: lime trær rundt bassenget. Plukk selv og skvis litt fersk lime i vannet.

Vi lå ved bassenget hver dag, og var kun en dag det ble strand. Det var ikke langt ned til en god strand, kun 10 minutter i taxi. Det finnes en del kule beachklubber i Palma så sjekk ut denne hvis du vil gjøre noe annet en dag https://www.purobeach.com/es/beach-club-palma/ eller denne https://umbeachhouse.com

Begge må bookes god tid i forkant. Og bruk hele dagen!

La Bodega ble vår lunsj restaurant. Det er noe med å rusle fra bassenget rett inn i en restaurant hvor det er greit hvis du fortsatt har litt vått badetøy. Vi likte oss best her, også barna. Det var et god utvalg av tapas retter, salater, sjømat og pasta. Fant en rosévin som vi måtte passe på å ikke forveksle med vann. Og barna fikk verdens beste olivenolje, aioli og kuvertbrød som gikk ned på høykant. Det var sommer, sol og sang rundt det bordet hver dag.

9 dagers ferie går fort. Spesielt når vi hadde funnet rytmen sammen og hadde det så bra. Målet med denne ferien var å få en skikkelig solferie, lade batteriene rundt bassenget om dagen, og kvalitetstid rundt gode måltider om kvelden.

Kunne noe vært bedre på dette hotellet? Tross alt hadde de sluppet inn en hotellnerd som ikke alltid er like lett å begeistre. Men nei, dette er vi alle enige om er det perfekte ikke-typiske familiehotellet. Og det var jo akkurat det vi ville ha!

Klikk for å lese mer om hotellet.

Book tidlig, kun 93 rom så det fylles opp fort.

Bestill rom så høyt opp som mulig.

Besøk søster hotellet Castillo Son Vida for middag. Med den beste utsikten!

Alle bilder er private eller lånt av Marriott.com. Turen er ikke sponset.

Siri startet i restaurantbransjen allerede som 16-åring og fortsatte innen hotell da hun var ferdig med videregående. Siri har 35 års erfaring fra ulike lederstillinger, hotellåpninger- og konsepter i hotellbransjen, blant annet Grand Hotel i Oslo. Der var hun hotellsjef i fire år og stod bak konseptet Ladies Floor som ble en stor suksess. Deretter ble hun prosjektleder og konseptutvikler for hotellet THE THIEF på Tjuvholmen. Fra 2014 til 2016 jobbet hun som kommunikasjonssjef for THE THIEF og Tjuvholmen. Men fra 2016 -2018 startet Siri selskapet Story Days. Som rådgiver og prosjektleder, hjalp hun kunder med helhetlige strategier, konsepter og løsninger innen kommunikasjon, konsepter, markedsføring og PR. Siden oktober 2017 påtok hun seg oppgaven om å utvikle to av Norges mest spennende hotellprosjekter, Amerikalinjen ( som åpnet 15.mars 2019) og Sommerro (åpnet 1.september 2022) , begge i Oslo. Sistenevnte er hennes største prosjekt noensinne. Siri har fult fokus på konseptutvikling og branding for Sommerro, og posisjonerer Villa Inkognito som åpner i april 2023.  Som hobby skriver hun om hoteller hun har besøkt eller vil besøke, og følger du Siri her, på Facebook eller Instagram vil du garantert få gode hotelltips!