Resort-opplevelse i verdensklasse på Kolbotn – hvem hadde trodd det?

The Well Spa åpnet i 2015 og den gangen var det mange som var skeptiske til at et så stort anlegg skulle åpne dørene uten muligheter for overnatting. Men The Well etablerte seg raskt i markedet som noe helt unikt og dag-spa konseptet fikk besøk fra fjern og nær. Badekulturen i Norge har vokst med årene, vi har blitt mer interessert i bade-og sparitualer fra hele verden. Spesielt har vi fått øynene opp for kaldkulper, fjellgrotter, tropiske regndusjer, hamam, og aufguss behandlinger. Sistnevnte er en tysk badstutradisjon hvor saunamester legger iskuler tilsatt eteriske oljer på badstuovnen og heller vann over. Dette fordamper ut i saunaen og øker luftfuktigheten og temperaturen. Det blir en ordentlig svettefest! 

Badstuemestere i verdensklasse på The Well

Badstuemestere i verdensklasse på The Well

Til tross for varierte anmeldelser gjennom årene, mest fordi The Well også innførte nakenbading (ikke obligatorisk) så har de vært tro mot konseptet og kommet seg igjennom opp-og nedturer. De har jobbet hardt for å få innført gode baderitualer i Norge og bevist at det er plass til et dag-spa for små og store opplevelser. Jeg vil gi de honnør for at de er opptatt av kvalitet og har videreutviklet produktet sitt i takt med hva kunden ønsker. Det er umulig å ikke legge merke til at The Well er en drøm og lidenskap for Stein-Erik Hagen, det er ikke spart på noe som helst. Derfor var det med stor glede jeg leste at i juni 2022 skulle de utvide det enorme anlegget med 104 hotellrom, en bibliotekbar, spektakulær restaurant med takterrasse og ikke minst at gjestene får tøffelavstand fra hotellet til spaet. 

André Julseth hotelldirektør på The Well

André Julseth hotelldirektør på The Well

Etter 30 år i hotellbransjen vet de som kjenner meg godt at jeg er mest opptatt av service. Klart det er spennende med design, arkitektur og interiør. Men det er fortsatt god service som trumfer alt annet. De beste folka i bransjen får de beste jobbene, og derfor var det helt på sin plass at The Well valgte André Julseth som hotelldirektør når de skulle utvide med et hotell. Jeg hadde stor glede av å jobbe sammen med André på The Thief og da utmerket han seg som en servicemann til fingerspissene. Han er opptatt av detaljer og gir seg ikke før han når målene sine. Men mest av alt, kollegaer elsker å jobbe for han og sammen med han. Derfor har han også håndplukket masse gode folk til det nye hotellet. Ikke bare får de beste folka i bransjen de beste jobbene, men de beste lederne får de beste folka. 

Ro og nytelse er to ord som er viktig for teamet på The Well. Og det er bevisste valg og løsninger som sørger for at du nettopp opplever ro og kan nyte destinasjonen. Vi hadde booket pakken Recharge og i den får du inngang til spaet gjennom hele hotelloppholdet, loungewear og sovemaske fra Pierre Robert, sleep well aufguss og deilig frokost. Det beste med å kunne overnatte og å ha fri tilgang til spa fra morgen til kveld er at jeg ikke trenger å stresse meg gjennom det fantastiske anlegget. Jeg kan komme og gå som jeg vil. Det er en stor verdi i seg selv, fordi det er masse å oppleve. Når jeg har vært der som dag-spa gjest har jeg alltid tenkt at jeg ikke har fått testet alt godt nok. 

Det er Mellbye Arkitektur & Interiør som vant konkurransen om interiørkonseptet. De står bak mange spennende prosjekter, blant annet var de involvert i The Thief (sammen med Anemone Studio), Clarion Collection Folketeateret, Can Regall for å nevne noen. Det er litt majestetisk i lobbyen siden det er så høyt under taket. Det beste fra naturen er tatt inn på hotellet, blant annet med en egen vannvegg, naturkunst i trappegangen og store vindusflater som gir deg lys og en umiddelbar nærhet til det grønne, samt bruk av naturlige materialer i både fellesområdene og på rommene.

De har gjort det enkelt for deg å være gjest, du får et armbånd utlevert som gir deg tilgang til alt. Uansett hva du kjøper kan du enkelt sette det på rommet ved å bruke armbåndet. Spa og hotellet har mobilfri sone, og jeg tror alle har godt av litt digital detox i hverdagen så det er bare å legge mobilen i safen. Vi slappet bedre av når vi ikke hadde med oss mobilen. 

Rommene er praktiske og nydelig innredet. Det er tregulv og tapet i behagelige farger. Baderommet gir en umiddelbar spafølelse med fossefallsdusj, gode store håndklær (heldigvis kluter) og 750ml produkter i dusjen som er raust. Det er en luksuriøs innramming på det hele. Er veldig imponert over garderobeløsningen på rommet som er praktisk og solid. Det er alltid sånn at det burde vært flere kleshengere, og det gjelder også her. Og det eneste jeg savnet på soverommet er et nattbord, nå brukte jeg stolen som sted for å legge fra meg ting.

Mellbye Arkitektur & Interiør som vant konkurransen om interiørkonseptet

Mellbye Arkitektur & Interiør som vant konkurransen om interiørkonseptet

Ellers er rommet utstyrt med alt fra Nespresso maskin, steamer, hårføner, rettetang, integrert lydsystem og en koselig sittegruppe. Utsikten er den omkringliggende barskogen og det er ingen problem å åpne vinduene fordi hotellet ligger praktisk talt i skogen. 

Baderommet gir en umiddelbar spafølelse med fossefallsdusj, gode store håndklær (heldigvis kluter) og 750ml produkter i dusjen som er raust.

Baderommet gir en umiddelbar spafølelse med fossefallsdusj, gode store håndklær (heldigvis kluter) og 750ml produkter i dusjen som er raust.

Deilig beach club følelse ved utebassenget

Deilig beach club følelse ved utebassenget

Under vårt opphold var det sol og blå himmel, og det var naturlig å slenge seg ned på en av solsengene ute ved bassenget. På sommeren holder bassenget deilige 30 grader. Litt chill lounge musikk på øret, og en bar hvor du kan bestille mat og drikke så har du alt du trenger. Når ikke det ble utenlandsopphold i år var dette det nærmeste vi kom en god beach club følelse. Vi fikk aldri følelsen av at det var for fullt, og det var alltid en plass å finne. Det er viktig å gi opplevelsen av at det ikke er for mye folk i disse tider, at renhold er i fokus og at det er tatt hensyn til at folk vil ha plass rundt seg. Dette mestrer The Well meget godt. 

Hamam opplevelsen var et av høydepunktene.

Hamam opplevelsen var et av høydepunktene.

Det ble noen høydepunkter gjennom oppholdet, og en av de var hamam opplevelsen. Har du ikke prøvd hamam, må du unne deg dette fordi det er verdt hver krone. Vi hadde en duo-hamam og det vil si at ritualet blir utført i samme rom. Det er veldig privat og oppleves som eksklusivt å være alene både før, under og etter.  Bak gulldøren i andre etasje blir du ført inn i en privat og eksklusiv velvære sone hvor det tyrkiske badet byr på høy varme, damp, skrubb og massasje. Våre terapeuter Andreas og Henrik er så proffe, de tar oss varmt imot og forklarer nøyaktig hva som skal skje. Mens du ligger på en varm marmorbenk, skummer bademesteren opp store mengder såpeskum laget av olivensåpe. Ritualet fortsetter med silkeposemassasje, skrubb og lett massasje av hele kroppen, etterfulgt av hårvask og hodebunnsmassasje. Dette er en av de beste spa-opplevelsene jeg har hatt. 

Brasseriet tilbyr frokost, lunsj og middag

Brasseriet tilbyr frokost, lunsj og middag

Kun iført badekåpe spiser vi en sen lunsj i brasseriet. Det er deilig å bare tusle rundt i badekåpen å slippe å tenke på å skifte bare fordi vi ønsker en matbit. Det hele blir veldig uformelt. En variert lunsjmeny med gode råvarer og noe for alle. Når du først skal være på et resort er mat og drikke veldig viktig. Det er ikke bare spa-opplevelsene, men å spise godt har også mye å si for et slikt opphold.  

Og restauranten på toppen som heter Mori er vanvittig bra. Rett og slett! Kjøkkensjefen Attila Havas er perfekt mann for dette stedet. Maten er inspirert av det asiatiske kjøkkenet, med kjærlige referanser til den tradisjonelle Kaiseki-stilen. Selv om du ikke bor på hotellet, må du ta deg tid til et besøk i Mori. Restaurantsjefen Juthamard tar godt vare på alle gjestene og må legge til at hun har verdens fineste utstråling.  Hun gjør et inntrykk på deg du sent vil glemme. Tips: velg 7-retters menyen.

Kjøkkensjefen Attila Havas har satt sammen en fantastisk meny på Mori. Verdt et besøk.

Kjøkkensjefen Attila Havas har satt sammen en fantastisk meny på Mori. Verdt et besøk.

Spasjef Anette Ose

Spasjef Anette Ose

Det er fare for at jeg  gjentar meg selv når jeg får gode hotellopplevelser fordi fellestrekkene er ofte de samme. Men som jeg startet med innledningsvis så er prikken over ién de menneskene som jobber der. Og de er ulike på hver sin måte. Gjennom vårt opphold traff vi på folk overalt som vil gi deg en unik opplevelse. Spasjefen Anette Ose styrer spa-avdelingen med jernhånd, det krever enormt med kompetanse og gode terapeuter for å få dette til. Det er ingen lett oppgave. Bare renholdsrutinene i det store anlegget er enormt krevende. Så vil jeg trekke frem Maria som er F&B sjef og som påser at alle mat og drikke avdelingene fungerer optimalt. Maria var min tidligere kollega på The Thief og hun har det største hjertet for faget. Derfor har hun fått med seg servitører som Live og Nadia, to jenter som du umulig ikke vil legge merke til i brasseriet. 

Nydelig pianomusikk til frokost fra Inga.

Nydelig pianomusikk til frokost fra Inga.

Nå har det blitt en del hotellopphold på meg og min samboer, og han har lært seg i rekordfart hva jeg ser etter og hva jeg mener er viktig for at et hotell skal lykkes. Selv om han er en håndballnerd, så vil jeg si at han begynner å bli litt nerdete innen mitt fag også. Vi har til felles at frokost opplevelsen er utrolig viktig og vi er alltid spente på hva som møter oss. Og The Well skuffet ikke her.  Nydelig pianomusikk fra Inga (som faktisk også er terapeut), lekker buffet med lokale råvarer, og en liten a la carte meny hvor du kan bestille alt fra avocado toast til speilegg. 

Fortsetter de å levere like bra som de har gjort i åpningsmånedene sine blir dette et sted folk vil vende tilbake til gjennom hele året for ulike anledninger. 

Du finner gode pakkeløsninger her: https://thewell.no/priser-pakker/

Bilder er private og lånt av The Well og kan ikke viderepubliseres uten samtykke. 

Siri startet i restaurantbransjen allerede som 16-åring og fortsatte innen hotell da hun var ferdig med videregående. Siri har 35 års erfaring fra ulike lederstillinger, hotellåpninger- og konsepter i hotellbransjen, blant annet Grand Hotel i Oslo. Der var hun hotellsjef i fire år og stod bak konseptet Ladies Floor som ble en stor suksess. Deretter ble hun prosjektleder og konseptutvikler for hotellet THE THIEF på Tjuvholmen. Fra 2014 til 2016 jobbet hun som kommunikasjonssjef for THE THIEF og Tjuvholmen. Men fra 2016 -2018 startet Siri selskapet Story Days. Som rådgiver og prosjektleder, hjalp hun kunder med helhetlige strategier, konsepter og løsninger innen kommunikasjon, konsepter, markedsføring og PR. Siden oktober 2017 påtok hun seg oppgaven om å utvikle to av Norges mest spennende hotellprosjekter, Amerikalinjen ( som åpnet 15.mars 2019) og Sommerro (åpnet 1.september 2022) , begge i Oslo. Sistenevnte er hennes største prosjekt noensinne. Siri har fult fokus på konseptutvikling og branding for Sommerro, og posisjonerer Villa Inkognito som åpner i april 2023.  Som hobby skriver hun om hoteller hun har besøkt eller vil besøke, og følger du Siri her, på Facebook eller Instagram vil du garantert få gode hotelltips!