Sommerferie 2019? Her er et godt familietips!

Sommerferien er høydepunktet for de fleste familier. Vi går under kategorien en moderne storfamilie. Mellom oss har vi 4 barn i alderen fra 8-12 år og det er ikke så lett å velge rett feriested med tanke på pris, kvalitet og innhold. Det finnes et hav av muligheter for store og små, og to uker på hotell i syden kan være deilig og avslappende, men det er ikke alle familier det passer for. For oss er det viktigst at ferien er tilrettelagt for barna, på den måten vil vi voksne også få ferie. Mange store reiseselskaper som TUI sparer deg for timevis med planlegging gjennom sine skreddersydde pakker og på deres utvalgte familiehoteller er alt ivaretatt.

Ferie på Gran Canaria .jpg
Radisson Blu Resort & Spa Mogán

Radisson Blu Resort & Spa Mogán

Vi våknet hver dag til denne utsikten i Villa Peninsula på Kreta.

Vi våknet hver dag til denne utsikten i Villa Peninsula på Kreta.

I to år har vi valgt å leie villa på Kreta via Almyra.no – jeg vil påstå de er best på utleie villaer og daglig leder / eier Alexandra Papamarkaki Isaksen er helt enestående. Les mer om vår villaferie her:   https://www.kk.no/reise/reiseekspertens-hotteste-ferietips-for-hosten--lei-en-villa-sammen-67751088

Enten det er flere familier som reiser sammen, eller alene så har Almyra villaer i alle prisklasser og kategorier. Verdt å sjekke ut.

Gjennom en tidligere kollega av meg fikk jeg tips om Radisson Blu Resort & Spa i Puerto Mogan. Det topp moderne hotellet i fiskelandsbyen Mogán er et meget godt familiehotell som åpnet sent i 2015. Anlegget har flere saltvannsbassenger for barn, et eget basseng kun for voksne, poolbar, tre restauranter, snackbar for enkel matservering og et spa. I tillegg et variert aktivitetsprogram og velutstyrt treningsrom. Hotellet ligger kun 100 meter fra et lite kjøpesenter og 800 meter fra stranden. Den hyggelige lille havnen bare 1 kilometer unna har masse små butikker, kafeer og restauranter.

IMG_6590 2.JPG

Hvorfor fungerte nettopp dette hotellet så bra for oss? Vi ble hele tiden godt ivaretatt, vi følte ikke hotellet var overfylt med gjester siden anlegget er så stort. Vi fikk alltid plass rundt bassenget som ungene oppholdt seg i stort sett hele dagen. Det var tradisjonelle vannaktiviteter som aerobic på dagtid, men med instruktører som appellerte til flere enn gamle pensjonister. Det var nesten sånn at jeg fikk Kristian uti. Barna synes det var veldig gøy og det ble et av høydepunktene på dagen.

Hotellrommene er velutstyrte med store bad, gode senger og solrike balkonger. Vi hadde en suite med tre soverom og tilhørende bad, samt en stue og stor terrasse med utsikt. Når barna hadde lagt seg om kvelden kunne vi sitte ute på terrassen og nyte den gode kveldstemperaturen og fravær av mygg. Helt herlig!

Vi ble overrasket over hvor bra temperaturen var i juli og tidligere var vel egentlig ikke Gran Canaria en sommerdestinasjon, men det har endret seg.

Jeg synes det er ekstra gøy at hotelldirektøren er norsk. Veteranen Finn Berstad har vært i bransjen i mange år og har med stor suksess drevet søsterhotellet Radisson Blu Resort i Arguineguín. Nå driver han begge. Det er ikke lett å rekruttere rett folk til å jobbe på to store anlegg, men det er åpenbart at Finn er god på dette da uansett hvem vi møtte i løpet av vårt opphold så var servicen bra. Spesielt i hovedrestauranten hvor frokost, lunsj og middag ble servert. De ansatte går den ekstra mila for å bli kjent med deg som gjest og vil gjerne huske hva du liker. Det er ikke lett å få til på et resort med så mange gjester og nasjonaliteter.

EVENTS-ACC-LMQ-EVENTS-4.jpg

Hotellets ansatte ble godt kjent med storfamilien på 6 og reserverte bordet vi likte før vi ba om det, sto klar med favorittvinen, husket hvilken kaffe vi drakk, gjorde high-five med barna og fikk de til å føle seg som prinser og prinsesse hver kveld. Vi gikk sjelden ut fordi det var veldig hyggelig å spise på hotellet og maten var god. Hva mer kan man ønske seg? Restauranten hadde ulike temakvelder og et av høydepunktene for barna ble fransk aften med sjokolade fontene. Dette drømmer de seg tilbake til enda.

Jeg legger alltid stor vekt på frokost og veldig ofte på store familieanlegg så er det en industriell frokost som serveres. Det er som et samlebånd med mangel på kvalitet på produktene. Lange køer og vanskelig å finne noe man virkelig har lyst på. Det er dessverre ikke ”less is more” prinsippet med fokus på kvalitet fremfor kvantitet. Eksemplet på det var Avra Imperial Beach Resort & Spa på Kreta som serverte kanskje den “kjipeste” frokostbuffeten jeg har opplevd på lenge.  Men på Radisson Blu Resort har de skjønt at de må legge vekt på frokost. Og jeg la elsk på alt fra den ferskpressede juicen, til kokkene som laget de beste omelettene. Kaffe ble servert ved bordet og det var ikke lange køer til tross for mange mennesker. God logistikk og service i fokus.

Det er gøy å være på et hotell som også har spa for barn og eldste jenta og jeg snek oss unna for litt manikyr og pedikyr. Helt overkommelige priser og et variert utvalg.

Vi bodde en uke på dette hotellet før vi byttet til søsterhotellet som ligger i Arguineguín. Og selv om vi hadde et fantastisk opphold er det er deilig med en forandring. Om det lar seg gjøre anbefaler jeg at man booker to ulike hoteller i løpet av ferien selv om det er i samme by eller sted. Det var fint å kombinere med et opphold på begge steder. Det siste hotellet har en utsikt og beliggenhet ved sjøen som er helt uimotståelig, men barna syntes maten og aktivitetene ved det andre hotellet var best. For oss voksne var det noe helt spesielt å kjenne sjølufta og oppleve et hotell som var litt mer tilpasset voksne. Men skulle vi velge igjen ville nok valget falt på Radisson hotellet i Puerto Mogán.

 Radisson Blue Resort Gran Canaria ble favoritthotellet til de voksne.

 All images are private or courtesy of Radisson Blu Resort & Spa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Siri startet i restaurantbransjen allerede som 16-åring og fortsatte innen hotell da hun var ferdig med videregående. Siri har over 20 års erfaring fra ulike lederstillinger i hotellbransjen, blant annet Grand Hotel i Oslo. Der var hun hotellsjef i fire år og stod bak konseptet Ladies Floor. Deretter ble hun prosjektleder og konseptutvikler for hotellet THE THIEF på Tjuvholmen. Det ble hennes største prosjekt noensinne. Fra 2014 til 2016 jobbet hun som kommunikasjonssjef for THE THIEF og Tjuvholmen. Men januar 2016 startet Siri selskapet Story Days. Som rådgiver og prosjektleder, hjalp hun kunder med helhetlige strategier, konsepter og løsninger innen kommunikasjon, markedsføring og PR. Siden oktober 2017 har hun påtatt seg oppgaven om å være med å utvikle to av Norges mest spennende hotellprosjekter, Amerikalinjen ( åpner 15.mars 2019) og Sommerro (åpner våren 2021) , begge i Oslo. De neste årene skal hun ha full fokus på konseptutvikling og branding for de to nye hotellene, samt ivareta posisjonen til THE THIEF.  Som hobby skriver hun om hoteller hun har besøkt eller vil besøke, og følger du Siri her, på Facebook eller Instagram vil du garantert få gode hotelltips!