Farris Bad, Larvik

leonardo-1158853-_MG_5413_copy_S-image.jpg

Hvor: Farris Bad, Larvik
Hvorfor besøke: for å nyte en unik spaopplevelse på Norges beste spahotell
Når bør du dra: fra september til mai
Med hvem: alene, par og venner (ikke et barnehotell)

 

Tiden for spa er høsten.

Nå er sommeren snart over og hverdagen godt i gang, men reiselysten sitter i kroppen. Jeg vil ofte booke en ny ferie med en gang jeg har kommet hjem fordi da har jeg noe å glede meg til. Men siden fridagene er få, og kanskje det ikke er feriedager til gode så kan det være ekstra deilig å unne seg en spaweekend. Når høstmørket kryper på og det blir kaldere i lufta og de varme klærne må tas frem da er det deilig å pleie seg selv. Huden kan være tørr etter en lang sommer og da er det godt å unne seg noen behandlinger som gir fuktighet og ny glød.  Dersom du er interessert i et lite avbrekk med venninner, kjæresten eller for deg selv og ikke vil reise til utlandet finnes det veldig bra spahoteller i Norge. Men høsten er høysesong for spa så dersom du vil ha gode tilbud må du helst være tidlig ute med å booke. For å få best utnyttelse av et flott spaanlegg anbefaler jeg to overnattinger. Spa er dessverre blitt et utvannet begrep og alle hoteller hevder å ha det, men det er stor forskjell på et hotellbasseng med boblebad og et ekte spa. Begrepet spa er først og fremst forbundet med behandlinger gjennom vann og er en forkortelse for det latinske uttrykket «salus per aqua» som betyr helse gjennom vann. Et hotellspa skal tilby profesjonelle spa-behandlinger, fysiske aktiviteter og ulike former for velvære. Så for å gi deg litt hjelp har jeg testet Norges beste spahoteller og etter min vurdering funnet vinneren!

nhr_farrisbad_spa_04.jpg
21731786.jpg

Farris Bad i Larvik er ikke et hotell med spa, men et spa-anlegg med hotellrom. Med sin uslåelige beliggenhet på bystranden i Larvik ligger Nordens største og mest innholdsrike spahotell med sine 15 000 kvadratmeter tegnet av arkitektene Halvorsen & Reine. Det sies at det er bygget opp med 4000 tonn larvikitt, glass og bøk. Dette stedet er skapt for å tilby noe helt annerledes i Norge og det får du følelsen av med en gang glassdørene går opp og du kommer inn i resepsjonen. Ved innsjekk kjenner du lukten av lavendel og du hviler øynene på utsikten over havet som forteller deg at det er tid for avslapning og nytelse.

Du kan velge rom i ulike prisklasser, men dersom du skal unne deg noe ekstra så ville jeg betalt for å få utsikt utover fjorden med en balkong du neppe vil forlate (dersom du ikke er på spa da). Det er bare å hoppe inn i badekåpen og tøflene, og ha det på til man skal reise igjen. Det er absolutt ingen som ser rart på deg om du spiser frokost eller middag i badekåpen. På oss ble det marathon helg i spa-avdelingen (aldersgrense 16 år). Vi testet alt det gikk å teste og timene gikk. Den første dagen hadde vi vært nesten 5 timer i spa! Og du forlater ikke spa-seansen sulten eller tørst, i avslapningsavdelingen finnes det te, urtevann, frukt og nøtter og de har også en a la carte meny for de som blir ekstra fysne på noe godt. Jeg ble svært overrasket over den flotte aktivitetsmenyen som var tilgjengelig for alle (første man til mølla-prinsippet). Spa- aktiviteter som badsturitualer(Sauna Guss), kroppsskrubber, yogaklasser, sjøbad etc var hyppig gjennomført med 15 minutters seanser. Vi ville teste alt så det ble saltskrubb, bjørkeris, sjøbad og kaldkulp. Det er deilig å være i et spa som er rent og ryddig og hvor personalet er tilstede slik at mobilfri sone er ivaretatt og støynivået er lavt. Det finnes ikke tegn til at spaet er 7 år gammelt. Godt vedlikehold og renhold.

Middagen i restauranten ble en positiv overraskelse. Her har de satset på at mat er vel så viktig som selve spaopplevelsen. Det er jo det som er nøkkelen til suksess. Kunnskapsrike servitører med et glimt i øyet som hadde full kontroll på restauranten, slik at ingen måtte vente lenge på maten eller ikke fikk den oppmerksomheten de fortjente.

Vi sov godt den natten med åpne vinduer og vi sovnet til bølgeskvulp.

Etter en joggetur langs sjøen ventet en generøs og fargerik frokost med ferskpresset juiceshots, smoothies og rikelig med grønnsaker, spirer og frukt. Solen skinte så vi fant et bord på terrassen. Det er rart å tenke på at vi var i Larvik, føltes som den franske rivieraen, manglet bare palmene. Tiden må stå stille, sa min venninne Henriette. Det er nå vi skal lukke øynene, lene oss tilbake og bare trekke inn den friske sjølufta. Etter en energirik meditasjonsfrokost, inntok vi spa-avdelingen på nytt for å kna og skrubbe oss. Nå sto spa-øya for tur med sin spektakulære beliggenhet i den ytre fløyen over stranden, som en egen oase, et spa i spaet. Og for ikke å glemme kildevannsgrotten hvor kildevannet er hentet fra egen Farris kilde. Hver dag virvler friskt kildevann fra 55 meters dyp inn i grotten.

Jeg vet, jeg kunne skrevet en stil om alt det er oppleve på Farris Bad. Det er rett og slett verdt hver krone. Personalet vil at dette skal være Norges beste spahotell og jobber knallhardt for å etterleve sitt gode rykte. Og jeg garanterer at hit vil du tilbake igjen.

Fakta Farris Bad

Type hotell: Luksuriøst spahotell
Rom: 176 rom og suiter
Fasiliteter: 2500 kvm spa-avdeling, loungebar, restaurant, konferanserom, privat strand
Restaurant: Er vel etablert som en god restaurant i Larvik. Besøkt av både hotellgjester og lokalbefolkningen.
Åpnet: I mars 2009
Stemning: Avslappet atmosfære i en luksuriøs setting.
Barn: Bør unngå å reise dit med barn.
Beliggenhet:  Bystranden i Larvik
Pris: Dobbeltrom i ukedag fra kr 1362.- og i helg fra kr 1513.-
Valuta for pengene: Beliggenheten er unik, god service og høy kvalitet på det de leverer.

Mer info på: www.farrisbad.no

 

Anbefaler også disse spahotellene (har ikke tatt med city-spa):

Son Spa

Har en fantastisk beliggenhet mellom sandstrand og svaberg i kystperlen Son, bare 40 minutter fra Oslo. 2000 kvm spa-anlegg med flott havutsikt og et velutstyrt treningsrom.
www.sonspa.no

Rømskog Spa

Norges vakreste innlands spa- og konferansehotell kun 1,5 time i fra Oslo.
www.romskogspa.no

Støtvig Hotell

Ligger i tettstedet Larkollen i Rygge kommune i Østfold. Hotellet ligger i en lun bukt – Støtvigbukta. Omgivelsene er vakre, rommene er lyse og store, spa avdelingen har et utendørs oppvarmet basseng til stor glede for barna. Har ikke behandlingsrom, men tok det med fordi deres 1000 kvm spa er til glede for store og små og så er hotellet kjent for god service!
www.stotvighotel.com

 

Siri startet i restaurantbransjen allerede som 16-åring og fortsatte innen hotell da hun var ferdig med videregående. Siri har over 20 års erfaring fra ulike lederstillinger i hotellbransjen, blant annet Grand Hotel i Oslo. Der var hun hotellsjef i fire år og stod bak konseptet Ladies Floor. Deretter ble hun prosjektleder og konseptutvikler for hotellet THE THIEF på Tjuvholmen. Det ble hennes største prosjekt noensinne. Fra 2014 til 2016 jobbet hun som kommunikasjonssjef for THE THIEF og Tjuvholmen. Men januar 2016 startet Siri selskapet Story Days. Som rådgiver og prosjektleder, hjalp hun kunder med helhetlige strategier, konsepter og løsninger innen kommunikasjon, markedsføring og PR. Siden oktober 2017 har hun påtatt seg oppgaven om å være med å utvikle to av Norges mest spennende hotellprosjekter, Amerikalinjen ( åpner 15.mars 2019) og Sommerro (åpner våren 2021) , begge i Oslo. De neste årene skal hun ha full fokus på konseptutvikling og branding for de to nye hotellene, samt ivareta posisjonen til THE THIEF.  Som hobby skriver hun om hoteller hun har besøkt eller vil besøke, og følger du Siri her, på Facebook eller Instagram vil du garantert få gode hotelltips!